Egyeztető és információs felület

Dötk Község Önkormányzata elkészítette Településképi Arculati Kézikönyvét (TAK) és kapcsoló, a településkép védelméről szóló rendeletét. 

A munkafolyamat, a 2016. évi LXXIV. törvény, 314/2012. (XI. 8.) Korm. rendelet, valamint a Miniszterelnökség, Építészeti és Építésügyi Helyettes Államtitkársága által kiadott Útmutató Településképi Arculati Kézikönyvek Készítéséhez c. dokumentum iránymutatásainak figyelembevételével történt.

Az Önkormányzat a 314/2012. (XI. 8.) Korm. rendelet partnerségre vonatkozó előírásainak megfelelően a tervezésbe bevonta a rendelet meghatározott államigazgatási szerveket, a települési érdekképviseleteket, társadalmi szervezeteket illetve a település lakosságát. Az egyeztetési eljárásba bevonásra kerülő partnerek köre és tájékoztatásuk módja az Önkormányzat a partnerségi egyeztetésről szóló rendelete alapján történik.

Amennyiben észrevétele, véleménye van az említett dokumentumokkal kapcsolatban, kérjük jelezze felénk az önkormányzat elérhetőségeinek valamelyikén és vegyen részt értékmentő, értékteremtő közös munkánkban!

Amennyiben építkezni, felújítani szeretne, mindenképpen olvassa át a kézikönyvet és a rendeletet, mivel a Helyi Építési Szabályzat mellett e rendelet tartalmazza az arculati előírásokat, megkötéseket, továbbá a helyi védelemmel kapcsolatos tudnivalókat.


A Településképi Arculati Kézikönyv megtekinthető és letölthető a Lechner Tudásközpont által üzemeltetett tak.e-epites.hu weboldalon.

A hatályos rendeletet itt érhető el.